vineri, 27 august 2010

Vampirii aduc cei mai mulţi bani la Hollywoo

Vampirii nu-şi vor găsi prea repede sfârşitul în lumea filmelor de la Hollywood, întrucât fenomenul cu colţi a generat peste 7 miliarde de dolari de când a fost lansat Twilight în cinematografe în 2008, potrivit The Hollywood Reporter (THR).

http://media.realitatea.ro/multimedia/image/201008/w460/trueblood_v_twilight_header_111209105526_39950800.jpgVampirii nu au devenit la modă numai datorită poveştii de dragoste între Edward şi Bella, deşi a jucat un rol important. Stephanie Meyer i-a făcut pe vampiri romantici şi mai puţin înfricoşători şi a câştigat milioane datorită acestei idei. Saga Twilight a lansat o nouă tendinţă, atât în cărţi cât şi în filme.
Într-un singur weekend, parodia
Vampires Sucka câştigat 20 de milioane de dolari. Twilight Saga a adunat în total peste 2 miliarde de dolari. Alte filme vampireşti nu au avut un succes la fel de mare, dar au făcut şi ele profituri frumuşele:Underworld, Daybreakers, Breaking Dawn vor strânge şi ele câteva miliarde în următorii ani.
Şi televiziune profită de pe seama vampirilor:
True Blood şi Vampire Diaries sunt adevărate comori. THR calculează că dacă cele două seriale vor atinge 5 sezoane la TV, vor face bani mulţi: True Blood între 50-75 de milioane de dolari şi Vampire Diaries între 100-125 de milioane.
Vampiromania a fost începută în 1976, de către Anne Rice, în romanul
Interviu cu un vampir, care a fost şi ecranizat pe marile ecrane. De atunci, au mai apărut alte 41.000 de cărţi despre creaturile nopţii. Cărţile vampireşti au adunat, până acum, 1,6 miliarde de dolari - mai ales datorită Saga Twilight de Stephanie Meyer.
Alţi bani vin din coloanele sonore ale filmelor şi din marfa personalizată (tricouri, costume, căni, jucării etc.).
Vă mai întrebaţi de ce vampirii au devenit deodată la modă? Scriitoarea şi producătoare serialului
Vampire Diaries răspunde: "Cu o singură creatură mitologică poţi să creezi o poveste care are tot: dragoste, horror, acţiune, femei, monştri şi eroi".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu